Keto

Wil jij afvallen en lekker in je vel zitten? Dan is het keto dieet mogelijk wel iets voor jou. De gemiddelde mens nuttigt tegenwoordig veel te veel koolhydraten oftewel suikers. Het percentage van mensen met overgewicht stijgt jaarlijks door de vele suikers die wij nemen. Het zal je verbazen in hoeveel producten suikers verwerkt zijn.

Door middel van ketogeen eten gaan we het lichaam omschakelen van suikerverbranding naar vetverbranding. Daarnaast heeft het nog vele andere gezondsheidsvoordelen. 

 

Wat is het keto dieet?

Het ketogeen dieet is een dieet dat zijn naam ontleend aan het feit dat het lichaam overschakelt op het gebruik van ketonen als primaire energiebron. Deze ketonen worden in de lever aangemaakt uit afgebroken vetdeeltjes.
Het zal je daarom niet verbazen dat een ketogeen dieet voornamelijk bestaat uit de consumptie van vet. Je lichaam gaat vet als energiebron gebruiken, doordat consumptie van koolhydraten tot een minimum beperkt wordt.

Bij reguliere eetgewoontes bestaat de helft van de voeding uit koolhydraten, 35% uit vet en 15% uit eiwitten.
Bij een ketogeen dieet bestaat je voeding uit 5% koolhydraten, 70% vet en 25% eiwitten.

Het doel is om je lichaam in ketose te brengen, door je strikt aan het aantal gram koolhydraten te houden. Ketose is een natuurlijke reactie van je lichaam om te kunnen overleven wanneer je weinig koolhydraten eet. Wees echter niet bang dat je honger moet lijden. Je eet voedingsstoffen die verzadigen waardoor je je niet snel flauw of leeg zult voelen.

Door deze reactie van je lichaam ga je dus meer vet verliezen door vet te eten!

Ik heb inmiddels veel ervaring met het begeleiden van mensen op gebied van ketogeen eten. Wil jij graag afvallen, strakker worden en je fit voelen? Neem dan contact met mij op.